clanek

16-mist-kam-v-praze-pro-maso-a-cerstve-ryby

Farmářské trhy se po zimě znovu otevírají. Kdy a kam na ně můžete vyrazit?

26.02.2018 / AUTOR: Vlaďka Hyláková

Jak to s nimi bude v tomhle mrazivém týdnu?

Oblíbené farmářské trhy postupně otevírají své stánky a vy máte po zimní pauze zase možnost nakoupit si u vašich oblíbených prodejců. Ať už chodíte na trhy pro čerstvé maso, domácí chleba, pro mošt nebo řezané tulipány, kromě nákupu kvalitních lokálních produktů si tím zpříjemníte celý den. Tento týden kvůli velkým mrazům některá tržiště neotevřou. Která to budou? A ve kterých dnech je jinak můžete navštívit?

Kam v Praze na farmářské trhy?

 

1Farmářské trhy na Náplavce

Adresa: Rašínovo nábřeží, Praha 2
Už 3. února odstartovaly farmářské trhy na Náplavce. Zima nezima, všichni už byli pořádně nedočkaví. Trhy jsou zde klasicky každou sobotu od 8h do 14h. Pokud budou i tento víkend velké mrazy, je možné, že bude otevírací doba zkrácena, ale budeme vás o tom včas informovat. Přijďte si pro čerstvé maso, sýry, jogurty, chleba, koláče, vajíčka nebo třeba pro keramiku.

2Farmářské trhy Kulaťák

Adresa: Vítězné náměstí, Praha 6
V sobotu 3. března si nenechte ujít zahájení 9. sezóny farmářských trhů na Kulaťáku. Na tyto trhy, které se konají každou sobotu od 8h do 14h, se sjíždějí nejen obyvatelé Prahy 6. Během března se na trhu objeví jarní květiny – tulipány, narcisy a hyacinty. Najdete zde také tvořivý projekt Malý farmář. Celé trhy jsou od začátku „bezobalové“. Přineste si vlastní košík a odneste si váš nákup přímo v něm.

3Farmářské trhy Tylák

Adresa: Tylovo náměstí, Praha 2
Farmářské trhy se vrací také na Tylák (u I. P. Pavlova). Stánky se zde poprvé otevřou v pondělí 5. března a největší změnou bude rozšířená otevírací doba. Trhy na Tyláku totiž budete moci nově navštěvovat každý všední den už od 8h do 18h. Rozroste se také počet stánků s lokálními dodavateli. Kromě toho se během této sezóny trh otevře také v některé soboty na speciální streetfood festivaly.

4 Farmářské trhy na Jiřáku

Adresa: Náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3
Jak jste u nás už mohli vidět, trhy na Jiřáku začaly 14. února. Nyní je můžete klasicky navštěvovat od středy do pátku od 8h do 18h a v sobotu od 8h do 14h. Kromě prvních jarních tulipánů se tu můžete těšit na spoustu koláčů (i bezlepkových), ale i na keramiku nebo mošty. Tento týden budou 28. 2. a 1. 3. trhy zavřeny z důvodů velkého mrazu.

5Farmářský trh Modřany

Adresa: Sofijské náměstí, Praha 12 – Modřany
Obyvatelé Prahy 12 nemusí jezdit za farmářským trhem daleko. V Modřanech se každý všední den otevírají stánky, kde můžete od 8h do 18h pořídit kromě ovoce, zeleniny, mléčných výrobků a pečiva také ryby nebo koření. Původně byly trhy otevřeny vždy ve čtvrtek. Tento týden kvůli velkým mrazům budou prodejní dny omezeny. Ve čtvrtek otevřou jen pojízdné prodejny a několik otužilců.

6Farmářské trhy na Rajské zahradě

Adresa: Rajská zahrada, Praha 14
Před stanicí metra Rajská zahrada (při Cíglerově ulici) se ve středu 14. března znovu otevřou farmářské trhy Prahy 14. Ty se budou konat každou středu od 10h do 19h.

7Farmářský trh – Kubánské náměstí

Adresa: Kubánské náměstí 7, Praha 10
Ve Vršovicích můžete od 20. března navštívit farmářské trhy na Kubánském náměstí, které budou otevřeny vždy v úterý a ve čtvrtek od 8h do 18h a v sobotu od 8h do 14h. Spousta lidí si sem chodí pro čerstvou zeleninu a domácí vejce. Najdete tu také uzené ryby, pečivo nebo třeba sazeničky staročeských bylinek. Farmářský trh na Kubáni je spravován Prahou 10 a můžete je sledovat také na jejich Facebooku.

8Farmářský trh Černý Most

Adresa: Černý Most – u ulice Bryksova, Praha 14
Další farmářské trhy na Praze 14 se konají u stanice metra Černý Most a začínají 16. března. Budou probíhat vždy během pátku od 10h do 19h. Tento trh se střídá se středečním trhem na Rajské zahradě.

9Farmářské trhy Spořilov

Adresa: Roztylské náměstí, Praha 4
Na Praze 4 se můžete od 17. března těšit na farmářské trhy na Spořilově. Obyvatelé i ze Záběhlic, Bohdalce, Roztyl nebo Kačerova můžou tyto trhy navštívit vždy v sobotu od 8h do 14h a vybrat si z nabídky produktů a potravin z celých Čech. Kromě toho zde připravují také speciální doprovodný program nebo koutek pro děti.

10Karlínské farmářské trhy

Adresa: Karlínské náměstí, Praha 8
Na konci března se otevřou také oblíbené Karlínské trhy. Zahájení nové sezóny proběhne 24. března a pak se na ně můžete těšit každou sobotu od 8h do 14h. Na zahájení nebude chybět ani bohatý doprovodný program, opékání špekáčků a různé workshopy. Najdete je v parku vedle kostela směr Peckova ulice.

11Farmářské trhy na Heřmaňáku

Adresa: Řezáčovo náměstí, Praha 7 – Holešovice
Na Heřmaňáku už jsou trhy také v plném proudu. Jsou otevřeny každou sobotu od 9h do 15h. Ovšem kromě té poslední v měsíci, kdy je místo farmářského trhu blešák. Tento farmářský trh je navíc naprosto bez igelitek! Přijďte ochutnat králičí klobásu a pořídit si kvalitní a čerstvé potraviny.

12Farmářské trhy Pankrác

Adresa: Na Pankráci 86, Praha 4
Před obchodním centrem Arkády na Pankráci začne sezóna farmářských trhů ve středu 14. března. Každou středu od 8h do 18h si sem budete moci přijít pro čerstvou zeleninu a ovoce, koláče, chleba z pravého kvásku, ručně pletené housky, domácí uzeniny, čerstvé ryby a drůběž nebo pro mošty i vína z Moravy. Během jara si se můžete těšit na prodej květin, bylinek a sazenic.

13Holešovické trhy

Adresa: Bubenské nábřeží 306/13, Praha 7
Pokud hledáte něco většího, něco kde zaručeně seženete čerstvou zeleninu a ovoce přímo od pěstitelů, zajděte do Pražské tržnice v Holešovicích. V prostředí krásné secesní haly č. 22 najdete výrobce čerstvých sýrů, prodejce uzenin, ryb, drůbeže, medu, koření, mléčných výrobků, květin i sushi. Tržnice je otevřená během všedních dnů od 7:30 do 17h a v sobotu od 7:30 do 14h.

Mezi navštěvované farmářské trhy patří také trhy na Andělu. Ty budou však v roce 2018 pokračovat až po dokončení rekonstrukce stanice metra. Kvůli stavebním úpravám je v současné době uzavřen vchod do metra a pohyb v tomto prostoru je už tak omezený.

 

Které farmářské trhy jsou vaše nejoblíbenější? Co na nich nejčastěji pořídíte? Budeme rádi, když nám napíšete do komentářů. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *