clanek

Nabíjení telefonu za poloviční dobu pomocí těchto tipů pro rychlé nabíjení

V dnešním rychlém světě jsme stále na cestách a naše telefony jsou stále s námi. V důsledku toho se naše telefony neustále vybíjejí. Naštěstí existuje několik věcí, které můžete udělat pro rychlejší nabíjení telefonu, abyste nikdy nebyli bez energie. Zde je několik tipů pro rychlé nabíjení, díky kterým se váš telefon dostane z 0 na 100 během okamžiku!

 

9 tipů pro rychlé nabíjení smartphonu

Používejte výkonnou nabíječku

Jedním z nejlepších způsobů, jak rychle nabít telefon, je používat výkonnou nabíječku. Pokud používáte slabší nabíječku, bude nabíjení telefonu trvat déle. Dnešní mobilní telefony s rychlonabíjením jsou v základu vybaveny nabíječkami. Například telefon honor 50 lite je vybaven 66W adaptérem Honor Supercharge, který dokáže zvýšit výkon telefonu na 40 % za 10 minut. Je však třeba poznamenat, že musíte používat nabíječku, která je vhodná pro váš model mobilního telefonu.

Snížení jasu obrazovky a časového limitu

Tímto postupem zajistíte, že se telefon nabije za kratší dobu. Když je jas obrazovky nastaven na nižší hodnotu, spotřebovává méně energie, a když je časový limit kratší, telefon rychleji přejde do režimu spánku.

Vypněte synchronizaci na pozadí

Pokud máte u některé z aplikací zapnutou synchronizaci, může to pomalu vybíjet baterii. Během nabíjení přejděte do nastavení a vypněte synchronizaci na pozadí pro všechny aplikace. To se týká například Bluetooth, GPS, Wi-Fi a NFC. Všechny tyto funkce mohou vybíjet baterii, takže jejich vypnutí během nabíjení může pomoci urychlit proces.

Používejte režim letadlo

Dalším způsobem, jak šetřit energii a rychleji nabíjet telefon, je přepnout jej během nabíjení do režimu letadlo. Tím vypnete všechny bezdrátové funkce telefonu, včetně Wi-Fi a mobilních dat. A protože telefon nebude spotřebovávat žádnou energii na udržování těchto připojení, veškerá jeho energie může jít na nabíjení baterie. Jen nezapomeňte režim letadlo vypnout, jakmile je telefon plně nabitý, abyste ho mohli dál normálně používat.

Zapnutí režimu úspory baterie

Pokud má váš telefon režim úspory baterie, nezapomeňte jej během nabíjení povolit. Tento režim může pomoci snížit spotřebu energie a prodloužit životnost baterie. Ve většině telefonů najdete toto nastavení v části baterie v nabídce nastavení.

Udržujte jej v chladu

Věřte tomu nebo ne, ale přehřátí může baterii skutečně poškodit a zabránit tomu, aby udržela nabití tak dobře, jak by měla. Pokud tedy zjistíte, že se telefon během nabíjení příliš zahřívá, okamžitě jej odpojte a nechte vychladnout, než budete pokračovat v nabíjení. Po vychladnutí jej můžete znovu připojit a pokračovat v nabíjení jako obvykle.

Nechte jej v klidu

Telefon se bude nabíjet rychleji, pokud ho necháte v klidu, když je připojený k síti. Nepoužívejte jej, nehrajte hry, nesledujte videa ani nedělejte nic, co by vybíjelo baterii. Prostě ho nechte ležet a nabíjet, abyste ho mohli co nejdříve začít znovu používat.

Vyhněte se bezdrátovému nabíjení

Bezdrátové nabíjení je pohodlný způsob, jak nabíjet telefon, aniž byste ho museli připojovat do zásuvky. Není to však nejefektivnější způsob nabíjení telefonu. Pokud hledáte rychlé nabíjení, držte se tradiční kabelové nabíječky. Bezdrátové nabíjení totiž generuje teplo, a pokud se baterie zahřeje nad určitou mez, nabíjení se zpomalí, aby nedošlo k přehřátí.

Udržujte nabíječku v čistotě

Nabíječka se časem může zanášet prachem a nečistotami, což může bránit jejímu efektivnímu fungování. Aby nabíječka fungovala správně, pravidelně ji čistěte měkkým hadříkem nebo stlačeným vzduchem. Tím zajistíte co nejrychlejší nabíjení. Také nabíjecí port na telefonu se může ucpat nečistotami a zbytky, proto nezapomeňte vyčistit i ten.

 

Závěr

Dodržováním těchto tipů pro rychlé nabíjení se vám podaří dostat telefon z 0 na 100 během chvilky! Ať už používáte síťovou nabíječku, nebo telefon během nabíjení přepnete do režimu letadlo, tyto tipy vám pomohou vytěžit z vašeho zařízení maximum a udrží vás ve spojení, když to nejvíce potřebujete. Děkujeme za přečtení a přejeme šťastné nabíjení!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *