clanek

Fenomén současnosti

 Několik desítek let dozadu jste si po informaci ze světa museli zajít k sousedovi, který měl to štěstí na televizi, pro novinky o známých jste museli vlastnit pevnou linku a neznámý výraz jste hledali ve slovnících v knihovně. Dnes stačí udělat pár kliků a přesně víte, co nového se děje po celém světě, internetová technologie komunikuje cizím jazykem za vás as přáteli a rodinou si přes video hovor dokážete povídat na vzdálenost tisíců kilometrů. V tomto článku si rozebereme fenomén dnešní doby, to, bez čeho někteří mladí a žal, už i starší lidé neumějí přežít – internet a moderní technologie.

Komunikace

Technologie dělá obrovské pokroky zejména ve sféře komunikací. V minulosti byla komunikace o psaní dopisů, později o telefonování přes pevné linky a odesílání faxů. Dnes se nabídka vylepšila a rozšířila. Komunikace probíhá přes různé sociální sítě, s blízkými lidmi si dokážete psát, posílat obrazové a hlasové zprávy či telefonovat s videem nebo bez něj. Váš chytrý telefon je proto velkou pomocí zejména tehdy, když žijete v zahraničí, daleko od domova a chcete udržovat spojení s rodinou i bez potřeby utrácení peněz na drahé letenky. A to ještě zdaleka není všechno! Přes e-maily dokážeme vybavit důležité dokumenty a setkání s kolegy či šéfem už hravě vyřídíme z pohodlí našich obýváků. Kam se technologie komunikace ještě dokáže posunout?

Zábava

Jednou z nejoblíbenějších činností, které vykonáváme na mobilech a počítačích, je jednoznačně hraní her. Od strategických, přes akční, logické a karetní, v online světě najdeme vše, co je třeba. Jednou z největších výhod, kterou si hráči jednoznačně pochvalují, je možnost být součástí online kasin. Pokud chcete například vyhrát více peněz, nemusíte ani opouštět pohodlí domova. Můžete se snadno přihlásit do online kasin přes internet, jako je yukon gold casino, a užít si jakékoli hry nebo hrací automaty s obrovskými výhrami. Dokonce můžete vedle hraní využít i jiné technologické vymoženosti, kterou je vylepšená a rychlejší možnost placení pomocí převodů na bankovní účty či strhávání z elektronických peněženek. Dalšími možnostmi zábavy jsou různé simulátory, ve kterých si umíte zkusit práci na farmě nebo se starat o svou vlastní restauraci. Na výběr je nespočet možností a každý si určitě přijde na své. A co jiné formy zábavy?

Knížky

Jednou z populárních aplikací v mobilních zařízeních jsou jednoznačně čtečky knih. Přestože papírové knihy stále nevyšly z módy a stále zažívají své chvilky slávy, existují lidé, kteří preferují nosit celou knihovnu v jednom malém zařízení. Čtečky dokonce již neexistují pouze jako aplikace, ale také jako samostatná zařízení, která slouží výlučně ke čtení. Další formou, díky které si můžete užít knihu, je poslechnout si ji díky audio nahrávce. Tu obvykle nahrají známí herci, moderátoři nebo spisovatelé. Jednoduše lidé, které je příjemné poslouchat. Vzdělávat a bavit se zároveň pak můžete i na místech, kde by se kniha ani čtečka využít nedala – například při řízení.

Hudba

Není žádné tajemství, že když se vzpomene technologie, lidé si představí možnost poslouchat hudbu na kterémkoli místě na světě. Kdysi byly populární desky, CD nebo kazety, ale teď se opět můžeme bavit o malém zařízení, které v sobě skrývá miliony písní. Ať už je to hudba přímo v mobilu nebo online aplikaci, máte k ní přístup všude, kde se nachází internetové připojení. Různé platformy vám nabízejí možnost sdílet svá alba, oblíbené písně či interprety s vašimi známými a podělit se tak o zážitky z hudby. V dnešní době je již možnost k poslechu hudby využít chytré telefony, přenosné mini reproduktory, rádia v autě, počítače dokonce i televizi.

O tom, že technologie změnila naše životy, není pochyb. A nemůžeme pochybovat ani o tom, že zde s námi bude i nadále, bude měnit životy všech lidí a svými novinkami pomalu nahrazovat náš dosavadní život. Ten se může v průběhu let změnit a nepoznání. Momentálně máme prostřednictvím ní možnost zažít všechno z pohodlí domova. Ať už jde o koncerty, přednášky, vyučování, práci, nakupování, objednávání jídla, sledování filmů či dokonce randění, vše máme usnadněno díky naším zařízením. Musíme se ale zamyslet a zeptat se sebe samých – je to opravdu cesta, po které chceme jít dál?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *