Souboj v těžké váze. Hlasujte pro nejlepší burger v Praze právě teď!
City-Dog.cz | pražský žurnál
2
16.08.2018
Léto v Praze

Souboj v těžké váze. Hlasujte pro nejlepší burger v Praze právě teď!

Souboj v těžké váze. Hlasujte pro nejlepší burger v Praze právě teď!
Burger je zvláštní gastro disciplína, se kterou to máme my Češi jako s hokejem nebo fotbalem. Ne všichni jsou schopni uhrát to úspěšně do konce, ale rozumí tomu i ti, co se na to dívali jenom, když to dělali jiní v televizi. Od dob, co na televizní obrazovky vtrhl pořad Ano, šéfe, se z burgeru stala skoro mana nebeská. Problém ovšem je, že ne do všech hospod se burger hodí a nestává se často, že by kuchaři z klasických českých plzeněk byli schopni, mezi vydávání hotovek a přípravou minutek, dodržovat těch několik málo pravidel pro to, aby se jídlo, které se k vám dostane na stůl mohl jmenovat burger. To se ale netýká podniků, které jsme vybrali. Tak neváhejte a hlasujte pro ten svému srdci nejbližší.

Burger je zvláštní gastro disciplína, se kterou to máme my Češi jako s hokejem nebo fotbalem. Ne všichni jsou schopni uhrát to úspěšně do konce, ale rozumí tomu i ti, co se na to dívali jenom, když to dělali jiní v televizi. Od dob, co na televizní obrazovky vtrhl pořad Ano, šéfe, se z burgeru stala skoro mana nebeská. Problém ovšem je, že ne do všech hospod se burger hodí a nestává se často, že by kuchaři z klasických českých plzeněk byli schopni, mezi vydávání hotovek a přípravou minutek, dodržovat těch několik málo pravidel pro to, aby se jídlo, které se k vám dostane na stůl mohl jmenovat burger. To se ale netýká podniků, které jsme vybrali. Tak neváhejte a hlasujte pro ten svému srdci nejbližší.

BlackDog Cantina

Pražská pobočka věhlasné berounské restaurace zakotvila kousek od zastávky metra Palackého náměstí v bývalé restauraci U Pomníku. Přinesla s sebou osvědčené hity z Berouna, a to skvělé burgry, rukodělná piva, bbq speciality a navíc přidala jihoamerické chuťovky. Po BlackDogu v Praze mnozí volali a jejich volání bylo vyslyšeno. všechny tyhle boží chuťovky, co způsobily, že Pražané často vyráželi na své večeře do nedalekého Berouna si teď můžete užít přímo v centru a jen pár metrů od náplavky.

Adresa: Gorazdova 357/1, Praha 2

Otevírací doba: Po-Pá 11:00-24:00, So a Ne 12:00-24:00

Café Palanda

Café Palanda je příjemná restaurace zaměřená na burgery poblíž zastávky metra náměstí Republiky. Ohromí vás nejen kvalitou burgrů, které zde vydávají, ale častokrát i milou obsluhou a útulným interiérem, který ve vás vzudí pocit domácké restaurace, do které se rádi vracíte a necháváte se zde přemluvit na super skvělé kombinace burgerů a příloh tak, jako kdybyste byli v nějakém americkém cafe kdesi na Středozápadě. Palanda vyniká svým vlastním pečivem a téměř dokonalou proporcí celého jídla - burgeru - najdete zde přesně tolik masa, zeleniny a pečiva, aby pro vás každé sousto bylo zážitkem, ale zároveň se vám v půlce neokouká.

Adresa: Zlatnická 1122/11, Praha 1

Otevírací doba: Po-So 11:00-23:00

Dish {fine burger bistro}

Dish {fine burger bistro} je již několik let stálicí na pražské burgerové scéně. Jejich malá bistro-restaurace přetéká hosty většinou po celou svou otevírací dobu. Dish otevřel na Vinohradech ve chvíli, kdy se většina Pražanů začala teprve o burgery zajímat a spíš pošilhávala směrem k německému Berlínu. I zde je znát inspirace touto destinací, a to nejen v jejich berlínských limonádách Fritz. Pokud se vám poštěstí udělat si v Dishi rezervaci, těšte se na plejádu neotřelých chutí i kombinací. Výborné jsou zde hlavně speciální burgery z jehnečího masa, které prostě k létu patří stejně jako led do coly.

Adresa: Římská 1196/29, Praha 2

Otevírací doba: Po-So 11:00-22:00, Ne 12:00-22:00

Hillbilly

Hillbilly je poměřně mladé bistro v pražských Holešovicích s podtitulem "FUCKING GOOD BURGERS", které mluví za vše. Jejich nabídka se specializuje pouze na burgery, které zde dostanete v té nejlepší kvalitě. Domácí pečivo, skvěle namleté maso a udělané medium. Doražte si užít skvělé jídlo, čistý interiér a neformální atmosféru tohoto letenského podniku.

Adresa: Pplk. Sochora 974/21, Praha 7

Otevírací doba: Út-Pá 16:00-22:00 So 12:00-22:00, Ne 12:00-21:00

Kantýna

Kantýna je restaurace, bistro a řeznictví v ulici Politických vězňů, která se za několik málo let stala jedním z hlavních lákadel pro místní i turisty kolující okolo Václavského náměstí. Podnik vznikl na pevném základu konceptů, které už si Ambiente, do jejichž sítě Kantýna patří, osahalo již dříve - u vstupu máte skvěle vypadající vyzrálé maso v chladícíh pultech a u nich skvěle naloženého řezníka či řeznici, kteří s vámi do posledního detailu vyberou ideální maso či uzeninu pro vaše grilování nebo rodinný oběd. V zadní části vás pak kromě secesního interiéru uchvátí mramorový stůl a pulty s jídlem, odkud si můžete vybírat své pochutiny na talíř. To vše podtrženo skvělým plzeňským jako v Lokále a podtrženo vzpomínkami na Čestr, odkud přišel někerý personál a talíře do místní restaurace. Pokud se budete chtít zakousnout do burgeru, tak si ho můžete objednat i s sebou v přední - řeznické části restaurace. Burger je tu v té nejlepší formě zaměřený především na chuť hovězího, a tak to má být.

Adresa: Politických vězňů 1511/5, Praha 1

Otevírací doba: Po-Pá 10:00-23:00, So a Ne 11:30-23:00

Mr. Hotdog

Kdo by neznal tuhle letenskou klasiku. Mr. Hotdog, jak z názvu vyplývá, se zaměřuje především na své vyhlášené hot dogy, ale kromě toho jim do konceptu skvěle zapadají i burgery. Na začátku vás překvapí až puristicky jednoduchý interiér a stejně tak i přehledná nabídka místních produktů. Hot dogy zde připravují s největší péčí a neváhejte si k nim dát ani jejich skvělé přílohy. Ne nadarmo se tento podnik stal jedním z nejoblíbenějších u obyvatel pražského Montmartru. Pokud byste rádi burgerů ochutnali víc, tak si objednejte tzv. slidery - malé burgry na chuť můžete variovat dle svých momentálních chutí a můžete je doplnit skvělými místními hranolkami, či rukodělným pivem. Jako lahůdku, na kterou se vyplatí si udělat rezervaci, je lobster roll - humřím masem plněná rolka, která je další americkou klasikou, na kterou zde narazíte.

Adresa: Kamenická 24, Praha 7

Otevírací doba: Po-Ne 11:30-22:00

Maso a kobliha

Další restaurace, která v sobě nezapře řeznický důraz na kvalitu masa je Maso a kobliha, kterou vlastní vyhlášený kuchař a původní profesí řezník Paul Day, který vlastní i restauraci Sansho a řeznictví The Real Meat Society, které dbá na kvalitu zpracování masa i na zacházení se zvířaty před jejich umsrcením. Jejich burger zde vyniká hlavně skvělým pečivem a dokonale umletým masem z českých chovů. Maso a kobliha je zážitek, který musíte absolvovat a jejich burger jakbysmet.

Meat & Greet Burgerhouse

Meat & Greet Burgerhouse je příjemná restaurace kousek od stanice tramvaje Jindřišská zaměřená hlavně na burgery a pokrmy jim podobné. Můžete si tu užít velice příjemnou atmosféru s dobrou obsluhou, doplněnou skvělým pivem a prémiovými destiláty. Meat & Greet Burgerhouse vás nezkalame při žádné příležitosti, ať už jde o rodinnou oslavu, rande, či obchodní schůzku - při ní jen počítejte s tím, že jíst burger příborem prostě není takový zážitek.

Adresa: Senovážné nám. 994/2, Praha 1

Otevírací doba: Po-Pá 11:00-22:00, So-Ne 12:00-22:00

U Kurelů

Restaurace U Kurelů se sice v mnohém tváří jako klasická česká hospoda, neboť zde kladou důraz na kvalitu čepovaného piva, dokonce tu mají šest rotujících píp, kde se čepují piva z minipivovarů. Zároveň si ale místní kuchyně vzala do jako svůj vzor kuchyni americkou. Restaurace U Kurelů je sesterským podnikem The Tavern, kteří už nějaký čas pražskou burgrovou scénu okupují. Setkáte se zde s poměrně netradiční otvírací dobou, která je zaměřená opravdu jenom na burgry, pivo a koktejly, a tak vám své brány v místní hospodě otevřou až po páté večer.

Adresa: Chvalova 1, Praha 3

Otevírací doba: Po-Ne 17:00-23:00

Další užití materiálů city-dog.cz je možné pouze s písemným souhlasem redakce. Více zde.

Hlasování potrvá do 16. 9. 2018, tak se neváhtejte vyjádřit!

   Fotografie: Unsplash.com., facebook a instagram restaurací