Kam zajít o víkendu 3.–4. 11.
City-Dog.cz | pražský žurnál
0
02.11.2018
Plány na den

Kam zajít o víkendu 3.–4. 11.

Kam zajít o víkendu 3.–4. 11.
Na tento víkend jsme pro vás vybrali doslova od každého něco. Festival zaměřený na aktuální otázky sdílení a stahování z internetu, whisky festival, veletrh hraček nebo je libo něco netradičního k snědku? Zkuste místo klasických žebírek v medu ty thajské. Jedinečná receptura a velmi omezený počet. Na neděli program jako dělaný, co myslíte? Hlavně si ten víkend hezky užijte a pořádně si odpočiňte!

Na tento víkend jsme pro vás vybrali doslova od každého něco. Festival zaměřený na aktuální otázky sdílení a stahování z internetu, whisky festival, veletrh hraček nebo je libo něco netradičního k snědku? Zkuste místo klasických žebírek v medu ty thajské. Jedinečná receptura a velmi omezený počet. Na neděli program jako dělaný, co myslíte? Hlavně si ten víkend hezky užijte a pořádně si odpočiňte!

Kinolab Film Festival: How technology made us share

Kdy: 2.–3. 11. 2018

Kde: DOX

Vstup: 240–360 Kč

Rád bych filmy nekradl, ale na internetu je prostě nelze nikde legálně stáhnout. Skutečně je tento argument relevantní? 

Rozvoj sociálních médií a dostupnost nových technologií vytvořila prostředí pro snadné sdílení obsahu, důležité pro svobodný rozvoj naší společnosti. Otevřela však i spoustu otázek spojených s kopírováním a sdílením audio-vizuálních děl bez souhlasu autora. Propagace autorských děl díky internetu nikdy nebyla jednodušší - nic ale není zadarmo. 

Právě na aktuální otázky spojené s pirátstvím a autorským právem se zaměří prostřednictvím dokumentárních filmů a následných diskuzí s odborníky Kinolab Film Festival v Praze s podtitulem How technology made us share​. 

Festival je určen široké veřejnosti, konkrétně uživatelům internetu jako praktický průvodce danou problematikou. Festival nabídne během dvou dnů bohatý program. Skrze tematické dokumentární i hrané filmy, panelové diskuze s odborníky a přednášky poskytne divákům vhled do principů sdílení na internetu, přiblíží nejčastější způsoby sdílení autorských děl v online prostředí, jako streamování, odkazovaní nebo stahování skrze praktické příklady. Představí uživatelům internetu podmínky, za kterých lze užít autorských děl bez souhlasu autora či jak mohou uživatelé dohledat dílo, u kterého autor svolil s daným užitím díla a přiblíží široké veřejnosti dnes tak diskutovanou problematiku.

Více informací: zde 

Whisky Life! Prague 2018

Kdy: 2.–3. 11. 2018

Kde:Novoměstská radnice Praha

Vstup: 470 Kč/den

Letos whisky festival znovu zaplní celou Novoměstskou radnici. Jak je již zvykem, budete mít možnost ochutnat nepřeberné množství whisky, včetně těch, které zatím nejsou na našem trhu dostupné, a to za minimální degustační ceny. Budete mít šanci seznámit se s lidmi, kteří za danými typy whisky stojí, a zjistit od nich vše, co vás o tomto destilátu zajímá. Jak na řízených degustacích, tak osobně vám přední čeští i zahraniční ambasadoři rádi zodpoví všechny dotazy. Ochutnat budete moci i koktejly z whisky, doutníky, vynikající jídlo a to vše za doprovodu živé hudby, včetně skotských dud.

Vstupenky můžete koupit v síti ticketstream.

Více informací: zde 

Rosteme pro život

Kdy: 3.–4. 11. 2018

Kde: FZŠ a MŠ Barrandov

Vstup: 100 - 180 Kč

O víkendu 3. a 4. 11. se bude konat již 8. ročník inspirativního veletrhu v Praze. Je ideálním místem pro strávení příjemného dne s celou rodinou. Každý si tam najde to své.

Přijede přes 60 vystavovatelů nejrozmanitějších kvalitních hraček. Děti si budou moci hrát a tvořit ve více než 35 dílničkách, vše si můžete osobně prohlédnout a vidět, co je baví. Letošní novinkou jsou přednášky pro rodiče a divadelní představení pro děti. Těšit se můžete i na občerstvení včetně teplých jídel a nápojů.

Co je však naším hlavním záměrem? Připravit veletrh, kde si můžete celý den hrát společně se svými dětmi, všichni se bavit a odpočinout si od chladného listopadového počasí.

Více informací: zde 

[.ORGANIC.RIBS] //POP-UP_vol.#1

Kdy: 4. 11. 2018

Kde: ORGANIC SUSHI

Vstup: zdarma

ORGANIC SUSHI je projekt vášnivého kuchaře s mlsným jazýčkem. Základem jeho sushi delikates je dobře uvařená a ochucená rýže, připravená podle jeho tajné receptury od japonské babičky. Většinu omáček a nakládaný zázvor si vyrábí sám – bez konzervantů a zbytečných chemických přísad.

Tentokrát si ale místo sushi užijete žebírka připravená podle pravé thajské receptury. Co vás tedy čeká?

  • Thajská receptura
  • EU ORGANIC Vepřová žebírka – 1/4 (200g)
  • Sladko-kyselá BBQ omáčka s thajskou bazalkou
  • Fresh koriandr a pražený sezam 
  • Domácí nakládaná BIO zelenina 
  • Polotmavý speciál Hubertus – 0,3L
  • Fancy cena 160,-Kč (bez pivka 130,-Kč)
  • LIMITOVANÉ EDICE 20 PORCÍ

Rezervaci můžete provést na jejich webových stránkách.

Více informací: zde 

Další užití materiálů city-dog.cz je možné pouze s písemným souhlasem redakce. Více zde.

Fotografie: unsplash.com