Pivo, hot dogy a třikrát smažené hranolky. Na zdraví Beers & Cheers
City-Dog.cz | pražský žurnál
0
19.06.2019

Pivo, hot dogy a třikrát smažené hranolky. Na zdraví Beers & Cheers

Pivo, hot dogy a třikrát smažené hranolky. Na zdraví Beers & Cheers
Pro dnešek zapomeňte na dietu. Dneska je čas na něco nezdravého – třeba na třikrát smažené hranolky s limetkovou majonézou nebo chilli cheese dog. O tom, že i z fast foodu můžete mít skvělý zážitek, vás přesvědčí v novém bistru v Myslíkově ulici. Jestli jste právě dostali chuť, tak vás nebudeme dál napínat. Jdeme na pivo do Beers & Cheers.

Pro dnešek zapomeňte na dietu. Dneska je čas na něco nezdravého – třeba na třikrát smažené hranolky s limetkovou majonézou nebo chilli cheese dog. O tom, že i z fast foodu můžete mít skvělý zážitek, vás přesvědčí v novém bistru v Myslíkově ulici. Jestli jste právě dostali chuť, tak vás nebudeme dál napínat. Jdeme na pivo do Beers & Cheers.

Myslíkova 1698/18, Praha 2

PO–SO 11:00–23:00, NE 11:00–21:30

Myslíkovou ulicí denně projíždí tramvaje, ale nemůžeme říct, že by tudy běžně proudily davy lidí. Je to škoda, protože je to jedna z mála ulic, které jsou na Praze 1 stále rezidenční. Právě z toho důvodu se tým mladých lidí, kteří stojí za bistrem Beers & Cheers, rozhodl otevřít svůj podnik v americkém stylu právě tady. Chtějí totiž, aby Myslíkova pořádně ožila.

Původní bistro Ryby & Chips vystřídalo bistro nové, které přineslo celému prostoru také vzdušný a prosvětlený interiér. „Když jsme prostor viděli poprvé, zamilovali jsme se do jeho obřích oken, které vypadají jako výlohy. Hned jsme věděli, že je budeme chtít využít jako hlavní prvek prostoru. Při posezení v okenním výklenku můžou lidé načerpat atmosféru z ulice a dynamiku celého města,” říká Margita Kinská, která je jednou z týmu lidí, kteří stojí za konceptem bistra.

Bistro zahájilo zkušební provoz v průběhu května a od června už funguje naplno. „Pořád ještě ladíme nějaké detaily, ale jedná se o poslední vady na kráse – například na zdi nad sdíleným stolem bude neon s naším logem,” říká Margita. Název Beers & Cheers prý vychází nejen z toho, co si tu lidé můžou dát, ale také z toho, co by tu měli zažívat. Pivo, pohoda, dobré jídlo a zábava. Na zdraví.

„Podnik žije i tím, co v něm slyšíte, a proto je pro nás hodně důležitá také hudební složka. Kromě playlistu, kterým se snažíme vytvořit atmosféru jak během odpoledne, tak během večerů, kdy lidé sedí na zahrádce před bistrem nebo na baru, budeme pořádat také večery s DJs,” říká Margita.

Kromě točené plzně mají v nabídce i zahraniční pivní speciály, například pivo známé metalové kapely Metallica. Celý koncept bistra je postavený na principu zážitkového fast foodu. V nabídce najdete oblíbené klasiky jako je cheeseburger (195 Kč), chilli cheese dog (115 Kč), fish and chips (175 Kč), kuřecí křidýlka (165 Kč) nebo sendviče s Roastbeefem, se steakem nebo kubánský s vepřovým masem, cheddarem a nakládanými okurkami.

Všechna jídla ovšem servírují po svém – v dřevěných boxech. „Chtěli jsme vařit jídla, která můžete znát z rychlých občerstvení, ale připravit je v prémiové kvalitě a tak, že si je skutečně užijete i vizuálně,” dodává Margita. Je ovšem samozřejmostí, že si cokoliv můžete objednat také jako take-away. To je ideální, pokud máte v plánu vyrazit na nedalekou náplavku.

Za zdejším menu stojí Tomáš Jiskra a Lukáš Svoboda. Tomáš má zkušenosti z prémiových gastropodniků, jako je La Bottega nebo Aromi. Lukáš zase tráví spoustu času na cestách, kde současně hledá inspiraci pro své recepty. Kluci připravují pro hot dogy a cheeseburgery také vlastní briošky.

Velkým lákadlem jsou také Beers hranolky (55 Kč), které jsou třikrát smažené (třikrát z toho důvodu, aby při jídle příjemně křupaly, ale uvnitř byly zároveň měkké). Zajímavostí je, že připravují hned 5 druhů majonéz – klasickou, limetkovou, hořčičnou, habanero-mátovou nebo majonézu ze zeleného pepře. My jsme ochutnali i jejich kečup z pečených paprik a musíme uznat, že i ten byl naprosto výborný. Cena omáček se pohybuje od 25 Kč do 35 Kč. K tomu doporučujeme vyzkoušet zdejší speciál – bezinkovou alkonádu od F. H. Pragera.

Zdejší interiér je poměrně jednoduchý a čistý. Na jeho realizaci spolupracovali s architektkou Martinou Peštovou, která se držela zásady tří barev. Těmi jsou v Beers & Cheers bílá, černá a mintová. Šedé moderní židle v kombinaci s nadčasovým dřevem působí hravě a celý prostor zdobí také světýlka, která jsou zavěšená přes celou místnost a skvěle ji zútulňují.

V Beers & Cheers ale myslí i na vegetariány. „Vegetariánská jídla bereme jako výzvu, na kterou se těšíme a za kterou jsme rádi. Snažíme se našim zákazníkům vyjít maximálně vstříc, proto vám rádi připravíme bezmasé jídlo z čerstvých surovin, které máme právě v nabídce. Nechceme, aby si tu vegetariáni připadali jakýmkoliv způsobem ochuzeni,” říká Margita.

V Myslíkově se kromě rezidentů nachází také spousta cizinců, kteří jsou ubytovaní v centru. „Rádi bychom, aby naše bistro bylo místem, kde bude fungovat přirozená symbioza Pražáků i zahraničních turistů, kteří tu nedostanou předražené jídlo, ale užijí si tu skvělou atmosféru spolu s místními,” říká na závěr Margita Kinská.

 

Už jste byli v Beers & Cheers?

 

Fotografie: Beers&Cheers, Anežka Svobodová pro city-dog.cz