Jiné

Culinary Cinema: Tazzeka

22. března   |   18:00

Praha, Radlická 3179/1E, Anděl

INFORMACE: Zde

VSTUPNÉ: 1190 Kč

Culinary Cinema: Tazzeka

Již popáté mají obdivovatelé kinematografie a zároveň gastronomie možnost navštívit některý ze speciálních filmově-kulinářských večerů v rámci Culinary Cinema. Letos tento minifestival propojí se špičkami českého kuchařského umění marocko-francouzský film o lásce k vaření Tazzeka, španělský dokumentární snímek Albert Adriá, génius v kuchyni o osobitém katalánském kuchařském mistrovi nebo kultovní francouzsko-italskou Velkou žranici s Marcellem Mastroiannim. Projekce probíhají v multiplexu Cinestar Praha – Anděl odkud se hosté následně přesunou do nedaleké restaurace Delight hotelu Vienna House Andel’s.

Na večeru spojeném s marocko-francouzským filmem Tazzeka uvaří uznávaný šéfkuchař a lektor gastro kurzů Lukáš Čížek čtyřchodové menu.

Menu:

Amuse bouche: Tartar z pošírovaného humra s arabským chlebem, petrželovým olejem a kikkoman kaviárem

Polévka: Harira – jemný krém z cizrny, rajčat a červené čočky s červeným curry, limetkou a kurkumou. Podávaný s galantinkou z kukuřičného kuřátka a koriandrovým svítkem

Hlavní chod: Pečený jehněčí hřebínek v oříškovo- bylinkové krustě, bátátové pyré s dýní, glazírovaná sezónní zelenina, krokety z kus-kusu a jehněčí jus s červeným vínem Château Salambo

Dezert: Smažené listové plátky těsta s pistáciovým krémem, marinovanými jahodami, medovo-oříšková zmrzlina a čokoláda

Komentáře
PŘIHLÁSIT SE POMOCÍ
Nebo komentujte bez registrace
Pravidla komentování AKCEPTOVAT PRAVIDLA A POSLAT KOMENTÁŘ